Dosarele de drept penal al afacerilor sunt dosare complexe care necesită o abordare pluridisciplinară, ce excede cu mult sfera dreptului penal clasic. Avocații specializați în dreptul penal al afacerilor trebuie să fie buni cunoscători ai fenomenelor economice, ai lumii corporatiste, dar și să aibă experiență în materiile extra-penale vizate de procesele penale: de exemplu, drept comercial, drept fiscal, dreptul muncii, drept administrativ, piața de capital.

 

Desigur, mai este nevoie și să aibă curiozitatea de a se familiariza cu domeniul de activitate al clientului (spre ex., colegii noștri s-au “specializat” și în conducte de transport lichid sub presiune și șarniere) și abilitatea de a lucra în echipe complexe, alături de personal tehnic, investigatori privați sau experți specializați în aspecte contabile-fiscale, grafoscopie, norme SSM, medicina legală etc.

 

Mai multe pe acest subiect a avut plăcerea să povestească Gabriel Albu, Avocat Titular și Fondator al Albu Legal, în cadrul conferinței „White Collar Crime & Corporate Fraud”, organizată de GOVNET. Casa de avocatură Albu Legal este partener tradițional al acestui eveniment de referință pentru industria noastră.

 

Sursă: https://www.facebook.com/albulegalwhitecollarcrime/posts/481751936766134